Το ορεινά έχουν την τιμητική τους κάθε χρόνο τέτοια εποχή, και στο χωριό του Φαρμακά κάθε χρόνο στις 5 Μαΐου γιορτάζεται η γιορτή της Αγίας Ειρήνης με ένα μεγάλο πανηγύρι. Το χωριό Φαρμακάς σε υψόμετρο περίπου 1000 μέτρων και μόλις 40 λεπτά απόσταση από την Λευκωσία και 50 λεπτά απόσταση από την Λεμεσό, προσφέρει μία εξαίρετη παραδοσιακή εξόρμηση, για εσένα και την οικογένειά σου. Εδώ θα απολαύσεις πολλές ομορφιές, σε ένα χωριό περιβαλλόμενο από την φύση, με παραδοσιακά καταλύματα και διάφορες δραστηριότητες.

 

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η εκκλησία του χωριού είναι αφιερωμένη στην Αγία Ειρήνη και πανηγυρίζει στις 5 Μαΐου, με χιλιάδες πιστούς να έρχονται για να προσκύνημα, φέρνοντας μαζί και τα τάματα τους. Η Αγία Ειρήνη θεωρείται προστάτιδα των ματιών και σύμφωνα με διηγήσεις γερόντων της κοινότητας, πολλές φορές η εικόνα της Αγίας θαυματούργησε, θεραπεύοντας τα μάτια ασθενών. Βρίσκεται στο κέντρο του χωριού δίπλα στο καφενείο και είναι κτισμένη με πέτρα και σε σχήμα τρίκλιτης Βασιλικής με τρούλο, αποτελώντας ένα από τα λίγα κτίσματα του είδους αυτού που υπάρχουν στην Κύπρο.

 

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ

Για αρχή μπορείς να διανυκτερεύσεις οικογενειακός στο Farmakas Living σε ένα συγκρότημα αναπαλαιωμένων αγροτουριστικών καταλυμάτων. Εδώ η οικογενειακή επιχείρηση με γούστο και φινέτσα έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό χώρο για να φιλοξενήσει εγκάρδια εσένα και την οικογένειά σου.

 

ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΣ

Το Οινοποιείο Santa Irene θα προσφέρει ένα ενδιαφέρων προορισμό για να επισκεφτείς, μαθαίνοντας για την παραγωγή κρασιού και δοκιμάζοντας τα βραβευμένα κρασιά που παράγει.

 

ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΣ

Στην συνέχεια μπορείς να γευματίσεις ή να δειπνήσεις δίπλα στο τζάκι του υπέροχου εστιατορίου που βρίσκεται στην κορυφή του Οινοποιείου, στο Ιεράμπελος, που προσφέρει δημιουργικούς μεζέδες Πέμπτη – Σάββατο και ένα πλούσιο παραδοσιακό μπουφέ κάθε Κυριακή μεσημέρι, με €18.00 το άτομο και ένα μπουκάλι κρασί δώρο για κάθε 4 άτομα.

 

Στον παιδότοπο του εστιατορίου Ιεράμπελος οι μικροί επισκέπτες θα περάσουν ξέγνοιαστες και ανέμελες στιγμές στα διάφορα παιχνίδια που προσφέρει ο χώρος, με θέα την καταπράσινη ατμόσφαιρα του χωριού Φαρμακάς.