Το Versus Travel βρίσκεται σε μια συνεχή αναζήτηση του διαφορετικού και του "παραπάνω". Αναζητούμε άγνωστες πτυχές της κάθε χώρας, του κάθε τόπου. Το Versus Travel προτείνει μοναδικά ταξίδια, γεμάτα με εμπειρίες, δράση και αναμνήσεις μίας ζωής.

 

Η μαγική Βιρμανία του Versus | Καλοκαίρι 2019
Διάρκεια: 14 ΗΜΕΡΕΣ   τιμή από 2679€

Η Βιρμανία (Μιανμάρ) είναι μία χώρα μοναδική, μια αποκάλυψη στα μάτια του ταξιδιώτη, ένας από τους πιο μυστηριώδεις και ανεξερεύνητους προορισμούς στον κόσμο, με πολιτιστική κληρονομιά χιλιάδων χρόνων. Αμόλυντη από τον μαζικό τουρισμό κρύβει αναρίθμητους θησαυρούς που γέννησαν η φύση και ο άνθρωπος. Μαζί λοιπόν θα την εξερευνήσουμε, ξεκινώντας από την Γιαγκόν με την παγόδα Σβενταγκόν, ιερό σύμβολο του Βιρμανικού Βουδισμού, αλλά και τους αναρίθμητους άλλους βουδιστικούς θησαυρούς. Συνεχίζουμε για την "πόλη με τις 3.000 παγόδες", τη Μπαγκάν, τον "Όλυμπο της Βιρμανίας", το Όρος Πόπα, και το κέντρο του Βιρμανικού πολιτισμού, το Μανταλέι. Από εκεί θα επισκεφθούμε την αρχαία πρωτεύουσα της χώρας, την Αμαραπούρα, θα πλεύσουμε τον ποταμό Ιραουάντι μέχρι το Μινγκούν και θα "ανακαλύψουμε" την χαμένη μέσα στη βλάστηση πόλη Πγιν Οο Λγουίν. Τέλος, θα δούμε χιλιάδες αγαλματίδια του Βούδα στις σπηλιές της Πιντάγια και τους ιδιαίτερους κωπηλάτες της πανέμορφης λίμνης Ίνλε, ενώ με την επιστροφή μας στην Γιαγκόν θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε και τον περίφημο Χρυσό Βράχο.

περισσότερα εδώ

 

Τανζανία - Ζανζιβάρη - Η μεγάλη μετανάστευση των ζώων| 14.07.2019
Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ   τιμή από 4099€

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα θεάματα που μας προσφέρει η φύση. Στο Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι της Τανζανίας, γινόμαστε κάθε χρόνο μάρτυρες της κολοσσιαίας μαζικής μετανάστευσης ζώων: πάνω από ένα εκατομμύριο οπληφόρα ζώα καλπάζουν με μανία κάνοντας το έδαφος κυριολεκτικά να τρέμει με το τρανταχτό ποδοβολητό τους. Η ταχύτητα που αναπτύσσουν και η μαζικότητα της μετακίνησης σηκώνουν έναν κουρνιαχτό που αργεί πολύ να κατακαθίσει, καθώς οι αγέλες διασχίζουν μέσα σε λίγα λεπτά μεγάλες εκτάσεις με κοιλάδες, βοσκότοπους και ποτάμια. Η μετανάστευση πραγματοποιείται λόγω έναρξης της ξηρής περιόδου καθώς και για να συναντήσουν τα γκνου τα νεογνά τους.

περισσότερα εδώ

 

Νότια Αφρική | Garden Route, Καταρράκτες Βικτώρια,Μποτσουάνα | Καλοκαίρι 2019
Διάρκεια: 16 ΗΜΕΡΕΣ   τιμή από 4380€

Ένα συναρπαστικό οδοιπορικό στη Νότια Αφρική, το οποίο περιλαμβάνει την «πόλη του χρυσού», το υπερσύγχρονο Γιοχάνεσμπουργκ, την «πόλη της ζακαράντας», τη γλυκιά Πραιτώρια, το κοσμοπολίτικο Κέιπ Τάουν, που θεωρείται μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου, το περίφημο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας, την περιοχή των Ζουλού, τη Σουαζιλάνδη, το γοητευτικό Ντέρμπαν, ένα ολοήμερο σαφάρι στο παγκοσμίως γνωστό Πάρκο Κρούγκερ  καθώς και την περίφημη Διαδρομή των Κήπων (Garden Route), μία από τις ωραιότερες διαδρομές του κόσμου, με συνεχείς εναλλαγές τοπίου.
Το ταξίδι μας αυτό περιλαμβάνει επίσης τους μοναδικούς Καταρράκτες Βικτώρια και μας δίνει τη δυνατότητα για ακόμα ένα σαφάρι στο περίφημο πάρκο Τσόμπε της Μποτσουάνας.

περισσότερα εδώ

 

Πλήρης γύρος Ιορδανίας 5* (με μία διανυκτέρευση κάτω από τα αστέρια στο Wadi Rum) | Καλοκαίρι-Οκτώβριος 2019
Διάρκεια: 7,8 ΗΜΕΡΕΣ   τιμή από 1179€

Το ταξίδι μας αυτό αποτελεί ένα πλήρες οδοιπορικό στην Ιορδανία, που ξεκινά από την πρωτεύουσά της το Αμμάν και συνεχίζει με το παραθαλάσσιο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας, που αποτελεί και τη μοναδική διέξοδο της Ιορδανίας στη θάλασσα, την ’καμπα, με επίσκεψη και διαμονή στην Πέτρα, με «σαφάρι» με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα (με καρότσα) στη σουρεαλιστική κοιλάδα Ουάντι Ραμ με τα μαγικά βουνά από γρανίτη και πολύχρωμη άμμο, σμιλευμένα από το μεγαλύτερο γλύπτη, τον αέρα, και με διανυκτέρευση σε παραδοσιακή βεδουίνικη σκηνή στην έρημο, με διαμονή στη Νεκρά Θάλασσα, με επισκέψεις στη Βηθανία, το μέρος στο οποίο, με βάση τις Γραφές, πιστεύεται ότι βαπτίστηκε ο Ιησούς και στον αρχαιολογικό χώρο των Γεράσων, σπουδαία ελληνική πόλη που ανήκε στη Δεκάπολη της Κοίλης Συρίας.

περισσότερα εδώ

 

Θιβέτ – Ανάβαση στη «Στέγη του Κόσμου» | Καλοκαίρι - Οκτώβριος 2019
Διάρκεια: 12,13 ΗΜΕΡΕΣ   τιμή από 3219€

Με το ταξίδι αυτό θα επισκεφθούμε επίσης και ένα τμήμα της Νότιας Κίνας με τεράστιο ενδιαφέρον, που δεν περιλαμβάνεται σε άλλα προγράμματα, όπως το Τσεγνκντού (πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν), με τα χαριτωμένα ασπρόμαυρα αρκουδάκια Πάντα και τον πέτρινο Βούδα του Λεσάν!

περισσότερα εδώ

 

Τα Πετράδια της Περσίας | Καλοκαίρι 2019
Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ   τιμή από 1789€

Ένα συναρπαστικό οδοιπορικό σε μία από τις πιο λαμπρές αρχαίες αυτοκρατορίες της Ασίας, την Περσία, που μας οδηγεί σε πόλεις ένδοξες και μαγευτικές. Ξεκινάμε από  την «πόλη των ρόδων και των λουλουδιών», τη Σιράζ και συνεχίζουμε με την ένδοξη Περσέπολη, την «πλουσιοτάτη των υπό τον ήλιον πόλεων», τον πιο επιβλητικό ιστορικό χώρο του Ιράν. Σειρά έχουν οι Πασαργάδες, πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του Κύρου του Μέγα, και το παραμυθένιο Ισφαχάν, μια πόλη-θρύλο, που γοητεύει τον επισκέπτη με τα συγκλονιστικά της μνημεία. Καταλήγουμε στην πρωτεύουσα Τεχεράνη, πόλη υποβλητική και γεμάτη με πολλά ενδιαφέροντα μνημεία.

περισσότερα εδώ