Στα γραφικά δρομάκια του χωριού Τερσεφάνου της επαρχίας Λάρνακας, η δημιουργική ταβέρνα Το Πατρικόν μας φιλοξενεί στην δροσερή βεράντα της νέας της στέγης και μας σερβίρει το ξακουστό set menou από δημιουργικά πιάτα της κυπριακής κουζίνας.

Σε μία εξελιγμένη δημιουργική έκφανση της κυπριακής κουζίνας, ο νεαρός σεφ Κυριάκος Φώκου και η ομάδα του, μας επανασυστήνουν την κυπριακή κουζίνα σε ένα γαστρονομικό ταξίδι που βασίζεται αποκλειστικά σε εποχιακά υλικά της κυπριακής γης.

Πιάτα και γεύσεις βγαλμένα από την παράδοση σε μία μεταμοντέρνα προσέγγιση, η δημιουργική ταβέρνα Το Πατρικόν μας μυεί στην απόλυτη γευστική εμπειρία.

Πάρε γεύση πιο κάτω από τα νέα πιάτα της δημιουργικής ταβέρνας Το Πατρικόν.

 

Σπιτικό Ψωμί με Θυμάρι, μαϊντανό και γλυκάνισο. Ψωμί με Χαρουπάλευρο και καβουρδισμένα Φουντούκια.
Σαλάτα με βλήτα, Βολέτους Ξυδάτους, Αγγουράκι και Σέλινο, Κρέμα Μαύρης Ελιάς και Γλισταρκά.

 

Παστά από Κυπριακή Ελιά Τσακιστή με Σκόρδο, Ξερό Κόλιαντρο, Ντοματίνια και Γλυστιρίδα.

 

Σπιτική ζαλατίνα με χυμό κιτρόμηλο, χαλεπιανά, αγγούρι και καρότο ξυδάτο.

 

Τιτσιρίες Αρωματισμένες με Λεβάντα και Κυδωνόπαστο με Ντομάτα

 

Φρέσκο Πρόβειο Χαλούμι στο Νορό με Μαρμελάδα Σύκο και Δυόσμο

 

"Kολοκούθκια Mετ' Aυκά"

 

"Γεμιστά" Βάση από Μελιτζάνα με Πρόβειο Γιαούρτι, Ρϋζι με Χοιρινό Κιμά, Δυόσμο και Ντομάτα, Κρεμμύδια στη Σχάρα και Φλούδες από Κολοκύθι.

 

Αθερίνα με Κρέμα Πράσο-Ροδάκινο και Κρέμα από Ψητά Κρεμμύδια

 

Λουβάνα με Φρέσκο Καλαμάρι Μαριναρισμένο σε Χυμό Ροδιού και Καραμελωμένο Παστουρμά. 

 

Σιγοψημένο κουνέλι με γλασο από σιναπόσπορο και λεμόνι, συνοδεύεται με φρέσκα πατατοσαλάτα με κουλούμπρα ξυδάτο κλιματόφυλο και αποξηραμένη μαύρη ελιά.

 

Κεφτέδες με Κυπριακής Τεχνοτροπίας Τραχανά και Μαρμελάδα Ντομάτας

 

Αρνίσια Σεφταλιά με Τσίπα του Γαλάτου και Αυγά Ορτυκιού

 

Σιγοψημένο Στήθος Κοτόπουλο με Κρέμα Φρέσκιας Αναρής, Γλάσο Κουμανδαρίας με Βαβάτσινους

 

Χοιρινά Μυαλά Γιαχνί και Τσαμαρέλλα

 

Κρέμα από Ροστόσταγμα Αγρού, Μπισκότο Αμυγδάλου(Παστίτσι), Σάλτσα με Κλεμεντίνες και Θυμάρι, Άρωμα Γιασεμιού, Φρέσκα και Παστά Εσπεριδοειδή.