Το σκυρόδεμα είναι ευπροσάρμοστο, έρχεται στη ζωή χωρίς σχήμα και προσφέρει αμέτρητες επιλογές, από ομαλά φινιρίσματα μέχρι τραχιές επιφάνειες, με μια πολύ διαφορετική αισθητική. Μέσα από μια προσεκτική έρευνα των πολλών χαρακτηριστικών αυτού του υλικού, το Ceramiche Refin παρουσιάζει τη συλλογή Master Plan, μια συλλογή τριών λύσεων, Block, Mold και Plain. Αυτές οι τρεις συλλογές παρουσιάζουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και τελειώματα που μπορεί να έχει το σκυρόδεμα.

 

Βρες επίσης 35% έκπτωση από την iL Bagno στο elite Club Cyprus

 

Plain

Χρησιμοποιείται από τους μεγαλύτερους κυρίους της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, το σκυρόδεμα παίρνει ένα νέο ρόλο, μετακινούμενο από το να είναι ένα απλό κατασκευαστικό υλικό σε φινίρισμα επιφάνειας για αρχιτεκτονικά έργα. Η συλλογή ξεχωρίζει για ελαφρά θόλωση και για περισσότερα ή λιγότερα αξιοσημείωτα σχήματα, μικρές ρωγμές που συνήθως σχηματίζονται όταν ο όγκος του σκυροδέματος συρρικνώνεται λόγω της θερμικής εκτροπής και των μικρών οπών που σχηματίζονται από φυσαλίδες αέρα που παγιδεύονται μεταξύ του χυτού και του ξυλότυπου.

Η επιφάνεια είναι πλούσια με λεπτομερείς σημάνσεις και αποχρώσεις, ενώ αντίθετα από απόσταση εμφανίζεται ως ένας συμπαγής, σταθερός και συμπαγής χώρος.

 


 

Mold

Το Mold θυμίζει το σκυρόδεμα που αναμιγνύεται με το χέρι από ειδικευμένους ξυλουργούς και τεχνίτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν τα εργαλεία τους για να τα συνδυάσουν με βράχια και χαλίκια με διαφορετική τραχύτητα. Η συλλογή ξεχωρίζει για το σκυρόδεμα διαφόρων μεγεθών που είναι διάσπαρτα τυχαία, τα οποία θυμίζουν τα φρέσκα σκυροδέματα και τα καλούπια, τεχνικές όπου το σκυρόδεμα επεξεργάζεται μέχρι να φτάσει σε δικό του σχήμα. Το καλούπι παράγεται σε Mist (λευκό), Cinder (ανοιχτό γκρι), Nickel (λασπωμένο γκρίζο) και Iron (σκούρο γκρι) και διατίθεται στα μεγέθη 120 × 120, 75 × 150, 75 × 75, 60 × 60 και 30 × 60 , επίσης με το μαλακό φινίρισμα.

 

 

Block

Το μπλοκ αντλεί έμπνευση από το σκυρόδεμα στη μορφή που βρίσκεται πλησιέστερα στα φυσικά στοιχεία που είναι κατασκευασμένα από: βράχο, άργιλο και ασβεστόλιθο. Χαλίκια και πετρώματα ποικίλης τραχύτητας εμφανίζονται στην επιφάνεια, σαν να βυθίζονται σε σκυρόδεμα σε ημι-υγρή κατάσταση. Παράγεται σε λευκό χρώμα (Mist) και τρεις αποχρώσεις του γκρίζου Light Cinder, Dark Iron και Muddy Nickel, που διατίθεται σε μορφές 120 x 120, 75 × 150, 75 × 75, 60 × 60 και 30 × 60, είτε με ματ είτε μαλακό φινίρισμα, με μία απαλή χειροποίητη ψηλαφητή υφή.