Η βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και εμείς βρήκαμε μία εξαιρετική πρόταση από ένα διαφορετικό κρασί για να οργανώσεις την ειδική αυτή βραδιά.

Το Pomegranate Frizzante Gassificato είναι μία νέα ετικέτα από το βραβευμένο Οινοποιείο Santa Irene Winery, φτιαγμένο αποκλειστικά από ρόδια βιολογικής καλλιέργειας, ένα ελαφρύ ημίγλυκο, ημιαφρώδες κρασί.

Ακολουθεί την κλασσική διαδικασία οινοποίησης σε ανοξείδωτες δεξαμενές και είναι αποτέλεσμα της ζύμωσης του φρούτου και μόνον. Παράγεται με παραδοσιακές τεχνικές , ίδιες με αυτές της οινοποίησης του αμπελιού. Κατά την διαδικασία της ζύμωσης διατηρούνται και προστατεύονται οι αξεπέραστες υγιεινές και ευεργετικές ιδιότητες του φρούτου, για τον ανθρώπινο οργανισμό.

 

Βρες Επίσης: 5 νέες ετικέτες Κρασιού από το βραβευμένο Οινοποιείο Santa Irene Winery

 

Το οινοποιείο Santa Irene στο χωριό Φαρμακάς βρίσκεται σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 100 μέτρων στα βουνά του Τροόδους και απέχει μόλις 40 λεπτά από τη Λευκωσία και Λεμεσό.
Το οινοποιείο Santa Irene είναι ένα μικρό σύγχρονο οινοποιείο που ιδρύθηκε το 2015 από τους Δανιήλ  και Θεώνη  Αναστάση μετά τον επαναπατρισμό τους στην Κύπρο έχοντας ζήσει στη Νότια Αφρική για 40 χρόνια.


Αποστολή του οινοποιείου είναι να επαναφέρει τη δυναμική μιας παραμελημένης και υποτιμημένης παραδοσιακής κυπριακής ποικιλίας σταφυλιών, του Μαύρου Αμπελισίμου και να αναγεννήσει και να διατηρήσει τους παραδοσιακούς αμπελώνες της περιοχής Φαρμακά που μετρούν  αιώνες ζωής και αποτελούν κομμάτι της πολιτιστικής  κληρονομιάς της Κύπρου.

Το οινοποιείο Santa Irene διαχειρίζεται πάνω από 15 εκτάρια αμπελώνων και εντοπίζεται στις πλαγιές των ορεινών όγκων που περιβάλλουν το χωριό  του Φαρμακά, φτάνοντας σε υψόμετρο 1350μ. Εκεί κυριαρχεί η τοπική ερυθρά  ποικιλία "Μαύρο Αμπελίσιμο", ενώ η τοπική λευκή ποικιλία Ξυνηστέρι βρίσκεται σε μικρότερη έκταση. Τα αμπέλια με μέση ηλικία 150 έτη απόλυτα προσαρμοσμένα  στο βραχώδες ορεινό Farmakas "terroir" (χώμα, κλίμα και μορφολογία του Φαρμακά). Ο μοναδικός συνδυασμός των γέρικων αμπελιών σε συνδυασμό   με το μεγάλο υψόμετρο  και την ιδιαίτερη σύσταση του εδάφους, μαζί με τις παραδοσιακές τεχνικές οινοποίησης και αμπελοκαλλιέργειας έχουν ως αποτέλεσμα ποιοτικά κρασιά ξεχωριστού χαρακτήρα και πολυπλοκότητας.

Το οινοποιείο Santa Irene παράγει πλέον δεκατρείς ετικέτες κρασιού οι οποίες έχουν αποσπάσει μετάλλια σε διεθνής διαγωνισμούς κρασιού στη Θεσσαλονίκη, τη Βιέννη και το Λονδίνο το 2016, το 2017 και το 2018.

''Η πρόθεσή και το όραμά μας είναι να προσφέρουμε κρασί της καλύτερης δυνατής ποιότητας, συνεχίζοντας ταυτόχρονα να αναδεικνύουμε τη δυναμική των κυπριακών ποικιλιών αμπελιού και να διατηρούμε την παράδοση. Σεβόμαστε το κρασί μας και το ορεινό "terroir" που μας έχουν ανταμείψει  γενναιόδωρα ».

Όλα τα κρασιά το Οινοποιείου προσφέρονται σε ειδικές συσκευασίες για επαγγελματικά και προσωπικά δώρα. Επίσης μπορείτε να τα βρείτε στο Οινοποιείο Santa Irene, σε επιλεγμένα εστιατόρια, κάβες και κάβες υπεραγορών.

Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη - Κυριακή 10:00 - 18:00. 22 515515; 99 299990

Γευσιγνωσία και  ξενάγηση πραγματοποιούνται από Πέμπτη - Κυριακή στο εστιατόριο του οινοποιείου, κατόπιν κράτησης. Το εστιατόριο  Ιεράμπελος φημίζεται για τον εξαιρετικό Κυριακάτικο μπουφέ του. Τις  υπόλοιπες μέρες (Πέμπτη-Σάββατο), σερβίρει a la carte.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: www.santairenewinery.com