Η Ασίνου αποτελεί ένα από τους κοντινότερους προορισμούς για έξοδο στα ορεινά από την Λευκωσία και αποτελεί ένα εξαιρετικό προορισμό για οικογένειες.

 

Με προορισμό την Ασίνου θα συναντήσεις μία εξαιρετική διαδρομή, την οποία αγκαλιάζει το πράσινο και η δροσιά του αέρα, ενώ μόλις φτάσεις θα συναντήσεις την εκκλησία της Παναγίας της Ασίνου, η οποία είναι κτίσμα του 11ου αιώνα και συγκαταλέγεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Η εκκλησία αποτελεί ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό προορισμό για μικρούς και μεγάλους ενώ όταν τελειώσει η επίσκεψή σου μπορείς να ξεκουραστείς και να γευτείς παραδοσιακά εδέσματα στην ακριβώς απέναντι ταβέρνα, στο Σταυρό της Ασίνου, όπου και θα έχεις θέα της ομορφιές της γύρω ορεινής περιοχής αλλά και το γραφικό εξωκλήσι της Παναγίας της Ασίνου.

Στην ταβέρνα Σταυρός της Ασίνου, την οποία αγκαλιάζει το πράσινο και η δροσιά της φύσης, θα γευτείς εκτός από διάφορα παραδοσιακά, πιάτα ειδικά φτιαγμένα και για Vegetarian που δεν έχεις γευτεί πουθενά αλλού. Εδώ τα παιδιά θα μπορούν να παίξουν ξέγνοιαστα στον μεγάλο κήπο της ταβέρνας και εσύ να χαλαρώσεις στην ηρεμία που χαρίζει απλόχερα η φύση.

Στην ταβέρνα Σταυρός της Ασίνου φιλοξενούνται επίσης και διάφορες εκδηλώσεις, προσωπικές και εταιρικές, από πάρτι γενεθλίων, μέχρι βαφτίσεις αλλά και εταιρικές εξορμήσεις.