Στην γευστική αναζήτηση για την δημιουργία του νέου μενού της δημιουργικής ταβέρνας Το Πατρικόν, στην περιοχή Τερσεφάνου, ο νεαρός δημιουργικός σεφ Κυριάκος Φώκου, ξυπνά γεύσεις και ιστορίες σε ένα ταξίδι στα βάθη της κυπριακής καθημερινότητας, με γευστικές Ιστορίες Του Δρόμου. Με αφορμή την γεύση, μας ταξιδεύει σε υπαίθριες αγορές, σε πανηγύρια, σε έθιμα από γάμους διαφόρων κυπριακών περιοχών, στο «μπούκκωμα» του βοσκού, στα κυριακάτικα αλλά και τα καθημερινά τραπέζια της κυπριακής παράδοσης, σε ένα γευστικό ταξίδι στο χρόνο και την δημιουργική προσέγγιση που μας έχει συνηθίσει.

Οι γεύσεις ωρίμασαν ακόμα πιο πολύ, οι αντιθέσεις στρογγύλεψαν, η πρώτη ύλη παραμένει αγνή και φρέσκια και ο σεφ Κυριάκος Φώκου και η δημιουργική ταβέρνα το Πατρικόν, στην καλύτερη στιγμή τους, μας καλωσορίζουν στην ανανεωμένη τους σάλα για να μας ταξιδέψουμε στον χρόνο και την κυπριακή καθημερινότητα, με γευστικές Ιστορίες του Δρόμου.

Τετάρτη - Σάββατο 19:00 - 23:00
& Κυριακή Μεσημέρι 12:00 - 16:00

Γεύση από τα Νέα Πιάτα πιο Κάτω

 

Σάντουιτς Κυπριακό σε σπιτική λαγάνα, ρόστο, χαλούμι, μπέϊκον κρασάτο με σπιτική πίκλα και ντοματίνια καραμελωμένα σε ξύδι φράουλας. Σερβίρετε με γρανίτα πορτοκαλιού με ζιβανία και ιβίσκο.

 

Τραχανόψωμο, Πάστα βραστών μόσφιλων με μαρμελάδα, Βουτυρίθκια με αρωματικά. Σαλάτα «ΑΠΠΟΣ» με ντομάτα, τριμμένη ελιά μαύρη, κολοκύθα, ψητή αναρή, χόρτα εποχής και κρεμμύδι.

 

Καρπασίτικος μεζές με αυγό οφτό μελάτο ψημένο σε χυμούς πορτοκαλιού με δεντρολίβανο

 

Μπάμιες με κουνουπίδι με ταχίνι από καβουρδισμένο σουσάμι με πιπέρια καυτερά και μάντολες αμυγδάλου

 

Οφτό κρεμμύδι καραμελωμένο, γεμιστό με «Γρούτα» μείγμα από σιμιγδάλι, ψωμί, πατάτα με έψημα σταφυλιού

 

Λαβράκι τηγανιτό σε κρούστα «Αρκατένων» με κολοκάσι και φασόλια γιαχνί με ξυδάτο καππάρι και μάγκαλους

 

Σουπιά καθιστή με μελάνι, σπιτικό ταραμά με κουλούμπρα και μανιτάρια.

 

Μπέϊκον κρασάτο με κόλιαντρο και «τταλαττούρι»

 

Κοτόπουλο με γλάσο κουμανταρίας με βαβάτσινους και κρέμα αναρής ξερής.

 

Σουβλάκι χοιρινό με σαλάτα και πάστα από πίττα κυπριακή με γεύσεις και αρώματα σαλατικών

 

Ρέσι με σπανάκι, σερβίρετε με οφτό κλέφτικο με κρέμα χαρουπιών και κυδώνια

 

Επιδόρπιο εμπνευσμένο από την παραδοσιακή «κολοκοτή» με βάση από πουργούρι και σταφίδες με μους κολοκύθας με γαρύφαλλο και πίττα-μπισκότο

 

Κρέμα αναρής με το «Νορό» με εποχιακά φρούτα και λεμονόκρεμα με κιουλί