Μεσογειακή Κουζίνα / Κινέζικη Κουζίνα

Business


Το οινοποιείο Santa Irene στο χωριό Φαρμακάς βρίσκεται σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 100 μέτρων στα βουνά του Τροόδους και απέχει μόλις 40 λεπτά από τη Λευκωσία και Λεμεσό σε μία όμορφη και ήρεμη καταπράσινη διαδρομή. Το οινοποιείο Santa Irene είναι ένα μικρό σύγχρονο οινοποιείο που ιδρύθηκε το 2015 από τους Δανιήλ και Θεώνη Αναστάση μετά τον επαναπατρισμό τους στην Κύπρο, έχοντας ζήσει στη Νότια Αφρική για 40 χρόνια.

Αποστολή του οινοποιείου είναι να επαναφέρειι τη δυναμική μιας παραμελημένης και υποτιμημένης παραδοσιακής κυπριακής ποικιλίας σταφυλιών, του Μαύρου Αμπελισίμου και να αναγεννήσει και να διατηρήσει τους παραδοσιακούς αμπελώνες της περιοχής Φαρμακά που μετρούν  αιώνες ζωής και αποτελούν κομμάτι της πολιτιστικής  κληρονομιάς της Κύπρου.

Το οινοποιείο Santa Irene διαχειρίζεται πάνω από 15 εκτάρια αμπελώνων όπου βρίσκονται στις πλαγιές των ορεινών όγκων που περιβάλλουν το χωριό  του Φαρμακά, φτάνοντας σε υψόμετρο 1350μ. Στους αμπελώνες κυριαρχεί η τοπική ερυθρά ποικιλία "Μαύρο Αμπελίσιμο", ενώ σε μικρότερη έκταση καλιεργείται η τοπική λευκή ποικιλία Ξυνηστέρι. Τα αμπέλια με μέση ηλικία 150 έτη απόλυτα προσαρμοσμένα  στο βραχώδες ορεινό Farmakas "terroir" (χώμα, κλίμα και μορφολογία του Φαρμακά). Ο μοναδικός συνδυασμός των γέρικων αμπελιών σε συνδυασμό   με το μεγάλο υψόμετρο  και την ιδιαίτερη σύσταση του εδάφους, μαζί με τις παραδοσιακές τεχνικές οινοποίησης και αμπελοκαλλιέργειας έχουν ως αποτέλεσμα ποιοτικά κρασιά ξεχωριστού χαρακτήρα και πολυπλοκότητας.

Το οινοποιείο Santa Irene παράγει επτά ετικέτες κρασιού οι οποίες έχουν αποσπάσει μετάλλια  σε διεθνής διαγωνισμούς κρασιού στη Θεσσαλονίκη, τη Βιέννη και το Λονδίνο το 2016, το 2017 και το 2018.

''Η πρόθεσή και το όραμά μας είναι να προσφέρουμε κρασί της καλύτερης δυνατής ποιότητας, συνεχίζοντας ταυτόχρονα να αναδεικνύουμε τη δυναμική των κυπριακών ποικιλιών αμπελιού και να διατηρούμε την παράδοση. Σεβόμαστε το κρασί μας και το ορεινό "terroir" που μας έχουν ανταμείψει  γενναιόδωρα ».

Όλα τα κρασιά το Οινοποιείου προσφέρονται σε ειδικές συσκευασίες για επαγγελματικά και προσωπικά δώρα. Επίσης διατείθονται προς πώληση στο Οινοποιείο Santa Irene, σε επιλεγμένα εστιατόρια, κάβες και κάβες υπεραγορών.

Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη - Κυριακή 10:00 - 18:00. 22 515515, 99 299990

Γευσιγνωσία και  ξενάγηση πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη μέχρι Κυριακή, κατόπιν κράτησης.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: www.santairenewinery.comΏρες Λειτουργίας

Χωριό Φαρμακάς
Δευτέρακλειστό
Τρίτηκλειστό
Τετάρτηκλειστό
Πέμπτη10:00 - 17:00
Παρασκευή10:00 - 17:00
Σάββατο10:00 - 17:00
Κυριακή10:00 - 17:00

Business

Επιπλέον πληροφορίες


Εστιατόρια
Κατηγορίες
Ιδανικό για
Υπηρεσίες