Το οινοποιείο Santa Irene στο χωριό Φαρμακάς βρίσκεται σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 100 μέτρων στα βουνά του Τροόδους και απέχει μόλις 40 λεπτά από τη Λευκωσία και Λεμεσό. Το οινοποιείο Santa Irene είναι ένα μικρό σύγχρονο οινοποιείο που ιδρύθηκε το 2015 από τους Δανιήλ και Θεώνη Αναστάση μετά τον επαναπατρισμό τους στην Κύπρο έχοντας ζήσει στη Νότια Αφρική για 40 χρόνια.

 

Το οινοποιείο Santa Irene διαχειρίζεται πάνω από 15 εκτάρια αμπελώνων και εντοπίζεται στις πλαγιές των ορεινών όγκων που περιβάλλουν το χωριό  του Φαρμακά, φτάνοντας σε υψόμετρο 1350μ. Εκεί κυριαρχεί η τοπική ερυθρά  ποικιλία "Μαύρο Αμπελίσιμο", ενώ η τοπική λευκή ποικιλία Ξυνηστέρι βρίσκεται σε μικρότερη έκταση. Τα αμπέλια με μέση ηλικία 150 έτη απόλυτα προσαρμοσμένα  στο βραχώδες ορεινό Farmakas "terroir" (χώμα, κλίμα και μορφολογία του Φαρμακά). Ο μοναδικός συνδυασμός των γέρικων αμπελιών σε συνδυασμό   με το μεγάλο υψόμετρο  και την ιδιαίτερη σύσταση του εδάφους, μαζί με τις παραδοσιακές τεχνικές οινοποίησης και αμπελοκαλλιέργειας έχουν ως αποτέλεσμα ποιοτικά κρασιά ξεχωριστού χαρακτήρα και πολυπλοκότητας.

Το οινοποιείο Santa Irene παράγει επτά ετικέτες κρασιού οι οποίες έχουν αποσπάσει μετάλλια  σε διεθνής διαγωνισμούς κρασιού στη Θεσσαλονίκη, τη Βιέννη και το Λονδίνο το 2016, το 2017 και το 2018 και τις οποίες θα βρεις στον σύνδεσμο που ακολουθεί αναλυτικά.

Γνωριμία με τα βραβευμένα κυπριακά κρασιά από το Οινοποιείο Santa Irene Winery

 
Όλα τα κρασιά το Οινοποιείου προσφέρονται σε ειδικές συσκευασίες για επαγγελματικά και προσωπικά δώρα. Επίσης μπορείτε να τα βρείτε στο Οινοποιείο Santa Irene, σε επιλεγμένα εστιατόρια, κάβες και κάβες υπεραγορών.

Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη - Κυριακή 10:00 - 18:00. 22 515515; 99 299990

Γευσιγνωσία και  ξενάγηση πραγματοποιούνται από Πέμπτη - Κυριακή στο εστιατόριο του οινοποιείου, κατόπιν κράτησης. Το εστιατόριο  Ιεράμπελος φημίζεται για τον εξαιρετικό Κυριακάτικο μπουφέ του. Τις  υπόλοιπες μέρες (Πέμπτη-Σάββατο), σερβίρει a la carte.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: www.santairenewinery.com