Η Versus Travel μας ταξιδεύει σε γνωστούς και άγνωστους Ναούς και Μοναστήρια σε όλη την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο.

Βρες τους προορισμούς πιο κάτω.

 

Μοναστήρια της Ηπείρου και των Μετεώρων 5 ΗΜΕΡΕΣ

Απρίλιος - Ιούλιος 2018
από €359

Αγέρωχα, σκαρφαλωμένα σε βουνά και απόκρημνες κορυφές, γαντζωμένα σε γκρεμούς και άγρια βράχια στέκουν τα Μοναστήρια της Ηπείρου.
Αγγίζοντας την αιωνιότητα, ξεπερνώντας τα γήινα, αψηφώντας τον χρόνο και τον «κόσμον τούτον», ακοίμητοι φρουροί της Ορθοδοξίας.
Κοσμήματα ενός ενδόξου χριστιανικού πολιτισμού που διαπερνά τους αιώνες, οι βυζαντινοί ναοί και οι μονές της Ηπείρου στέκουν ως άσβεστοι φάροι της αιώνιας δόξας του Δημιουργού, σε απόλυτη αρμονία με την υπέροχη ηπειρώτικη φύση.
Εδώ ο επισκέπτης γίνεται μέτοχος μιας εμπειρίας πέραν του φυσικού, γεμίζει κατάνυξη και δέος και η ψυχή του γαληνεύει. Ελάτε να γνωρίσετε μαζί μας τους θησαυρούς της ηπειρώτικης γης: τα μοναστήρια και τους ναούς της Ηπείρου...

Περισσότερα εδώ

 

Μοναστήρια και ναοί της Πελοποννήσου 5 ΗΜΕΡΕΣ

27.04 & 28.06
από €325

Μοναστήρια και ναοί της Πελοποννήσου |  Ο βυζαντινός, χριστιανικός πολιτισμός δημιούργησε αριστουργήματα αρχιτεκτονικής, εικονογραφικής ζωγραφικής, ποιητικής, μουσικής και λατρευτικής τέχνης που τον ξεπέρασαν και που χάρισαν στην Οικουμένη γεύση από τους «αδάμαντες» του Θείου.
Ευλογημένη η Πελοπόννησος, η γλυκιά γη της Ελλάδος, έχει στο έδαφός της τέτοιους μοναδικούς θησαυρούς, αδάμαστους από τον χρόνο και από όσους ήρθαν στο κατώφλι της και προσπάθησαν να την κουρσέψουν.
Ανεκτίμητοι θησαυροί, έργα βαθιάς πίστης και υψηλής τέχνης, κατοικητήρια της θείας χάριτος, οι ιερές μονές της Πελοποννήσου προσφέρουν αιώνες τώρα ειρήνη και ανάταση στην ψυχή κάθε «πεινώντος και διψώντος» που έρχεται έως εδώ.
Μέσα σε δάση, επάνω σε βουνοκορφές, κρεμασμένα από βράχους, μακριά από την αχλύ του κόσμου, τα μοναστήρια και οι ναοί της Πελοποννήσου καλούν τον άνθρωπο σε μέθεξη στη θύρα του αιωνίου.

Περισσότερα εδώ

 

Μοναστήρια και ναοί της Κρήτης 7 ΗΜΕΡΕΣ

05.04 & 13.07
από €525

Ιδιόμορφη και αγέρωχη η μεγαλόνησος, τελευταίο σύνορο ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή, σταυροδρόμι πολιτισμών, γλωσσών και ανθρώπων, ζωντανή κιβωτός της Ορθοδοξίας.
Ανάμεσα σε πέλαγα, πανύψηλα βουνά και βαθιά φαράγγια, ανοιχτογάλανα νερά και αμέτρητα φοινικόδεντρα, εδώ, στην εσχατιά της Ευρώπης, συναντούμε κάποιους από τους πλέον ξεχωριστούς θησαυρούς της Ορθοδοξίας.
Πουθενά αλλού στη γη δεν υπάρχει αυτό το ιδιότυπο κράμα γαλήνιας φυσικής ομορφιάς και άγριου τοπίου, ειρήνης και αγώνων έως εσχάτων, ερημίας μα και κοσμοπολιτισμού, που συναντάται εδώ. Ένα πετρώδες θέατρο ιστορίας και συγκρούσεων πολιτισμών, η Κρήτη, χωνευτήρι λαών, ζυμώσεων σκεύος, γενέτειρα του μοναδικού κρητικού πολιτισμού. Ένας τόπος σπαρμένος με πανέμορφους βυζαντινούς ναούς και υπέροχα, μοναδικά μοναστήρια, πατρίδα της περίφημης Κρητικής Αγιογραφικής Σχολής, αξεπέραστων ζωγράφων και καλλιτεχνών, μα και της κρητικής μουσικής, πατρίδα ενός ιδιαίτερου πολιτισμού, τόσο διαφορετικού όσο η ίδια η γη που τον γέννησε.
Ανακαλύψτε μαζί μας την Κρήτη και τους θησαυρούς της, ανεκτίμητους και ξακουστούς, στα πέρατα της Ορθοδοξίας.

Περισσότερα εδώ