Η Versus Travel μας ταξιδεύει σε γνωστούς και άγνωστους προορισμούς σε όλη την Ελλάδα και την καλοκαιρινή περίοδο.

Βρες τους προορισμούς πιο κάτω.

 

Πανέμορφη Λευκάδα 7 ΗΜΕΡΕΣ

Απρίλιος - Ιούλιος 2018
από €749

Η καταπράσινη Λευκάδα είναι ένας παράδεισος χρωμάτων, ήχων και αρωμάτων. Στο νησί των ποιητών, το Πάσχα είναι μαγευτικό και η ατμόσφαιρα κατανυκτική. 

Περισσότερα εδώ

 

Ανατολική Θράκη και Αδριανούπολη 7 ΗΜΕΡΕΣ

Απρίλιος - Ιούλιος 2018
από €649

Αλεξανδρούπολη: Το σταυροδρόμι των λαών

Η πρωτεύουσα του Έβρου είναι μια πόλη που φέρνει στη μνήμη το μακρινό χθες και την ομορφιά του σήμερα, με το λιμάνι και το σιδηροδρομικό σταθμό της να αποτελούν σημαντικά κέντρα του εμπορίου και με μέρη που δίνουν τη δυνατότητα συνδυασμού του θαλάσσιου τουρισμού, του ιαματικού τουρισμού και του οικοτουρισμού. Με προσεγμένο ρυμοτομικό σχέδιο, σύγχρονα κτίρια και πλούσια αγορά, η Αλεξανδρούπολη είναι μια σύγχρονη μεγαλούπολη που έχει παράλληλα διατηρήσει τα πλεονεκτήματα της ακριτικής επαρχίας.

Περισσότερα εδώ

 

Καταπράσινη Χαλκιδική 7 ΗΜΕΡΕΣ

Απρίλιος - Ιούλιος 2018
από €643

Ένας μεθυστικός συνδυασμός γαλάζιου και πράσινου

Σαν την Τρίαινα του Ποσειδώνα μέσα στο Αιγαίο, η Χαλκιδική μαγεύει τον επισκέπτη με τις κατάφυτες δασικές εκτάσεις που φτάνουν μέχρι τον αιγιαλό, το χρυσαφένιο ήλιο που αστράφτει στα τιρκουάζ νερά, το παραδοσιακό της χρώμα αλλά και την πλούσια γαστρονομική και πολιτιστική της παράδοση. Ατελείωτες δαντελωτές ακτές, μοναδικοί αρχαιολογικοί χώροι, αλώβητα μνημεία της Χριστιανοσύνης και πολλοί ανεξερεύνητοι θησαυροί συνθέτουν τον καμβά της.

Περισσότερα εδώ

 

Εκδρομή στην Καστοριά 7 ΗΜΕΡΕΣ

Απρίλιος - Ιούλιος 2018
από €673

Καστοριά: Η Αρχόντισσα της Μακεδονίας…

Δεν είναι όμως μόνο η λίμνη που της προσδίδει την περιβόητη ομορφιά και το απαράμιλλο φυσικό κάλλος. Είναι τα βουνά που την περικλείουν, το φυσικό ανάγλυφο του εδάφους με τις πολυποίκιλες διαβαθμίσεις του, τα δάση και η πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Η σπάνια βιοποικιλότητα της με τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του υδροβιότοπού της και την πλούσια ορνιθοπανίδα. Δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία ως "Μνημείο Φυσικού Κάλλους" από το Υπουργείο Πολιτισμού από το 1974, ενώ ταυτόχρονα  είναι επίσημα ενταγμένη στο ευρωπαϊκό δίκτυο περιβαλλοντικής προστασίας «Natura 2000».

Περισσότερα εδώ

 

Άνοιξη στο Πήλιο 7 ΗΜΕΡΕΣ

Απρίλιος - Ιούλιος 2018
από €752

Αιωνόβια πλατάνια, λιθόκτιστα σοκάκια που καταλήγουν σε γραφικές πλατείες, τρεχούμενα νερά, παραδοσιακές γεύσεις, αυθεντική φιλοξενία… Το Πήλιο είναι γεμάτο εικόνες, από εκείνες που μαγνητίζουν με την ομορφιά τους, κάνοντας τον επισκέπτη να επιστρέφει ξανά και ξανά.
Προορισμός για κάθε εποχή, όπως συχνά αποκαλείται, το βουνό των Κενταύρων ιδιαίτερα την άνοιξη πλημμυρίζει από φυσική ομορφιά. Τα 24 χωριά του, καθένα με το δικό του, ιδιαίτερο χαρακτήρα προσφέρονται για ατελείωτες βόλτες.

Περισσότερα εδώ

 

Καλοκαίρι στις ομορφιές της ανατολικής Μακεδονίας - Καβάλα 7 ΗΜΕΡΕΣ

Απρίλιος - Ιούλιος 2018
από €652

Περισσότερα εδώ

 

Ίμβρος - Τένεδος, Οδοιπορικό μνήμης 7 ΗΜΕΡΕΣ

Απρίλιος - Ιούλιος 2018
από €673

Περισσότερα εδώ

 

Αρχέγονη Θράκη 7 ΗΜΕΡΕΣ

Απρίλιος - Ιούλιος 2018
από €732

Η Θράκη δεν είναι ένας κλασσικός ταξιδιωτικός προορισμός. Η αρχέγονη αίσθηση και η αυθεντικότητα που αποπνέει σε αναγκάζουν να τη διατρέξεις ως γνήσιος περιηγητής και όχι ως τουρίστας. Κι αν λέμε πως στην Ελλάδα η Δύση συναντά την Ανατολή, εδώ, αυτά τα δύο στοιχεία συνυπάρχουν, φτιάχνοντας ένα υπέροχο πολιτισμικό χαρμάνι, που μένει αξέχαστο. Η Θράκη είναι ένας προορισμός για όλες τις εποχές. Οι πόλεις της, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, η καθεμία με το δικό της προφίλ, προσφέρουν την καλύτερη τουριστική υποδομή. Το δυνατό χαρτί της Θράκης είναι η αυθεντική της φύση: το Δέλτα του Έβρου, το Πόρτο Λάγος, η λίμνη Βιστωνίδα, ο υπέροχος Νέστος, τα δάση της Ροδόπης, το δάσος της Δαδιάς, ο καταρράκτης του Λειβαδίτη είναι σημεία ιδιαίτερου οικολογικού ενδιαφέροντος, τα οποία, σε συνδυασμό με τους αρχαιολογικούς χώρους των Αβδήρων και της Μαρώνειας, δημιουργούν ένα ελκυστικό πακέτο για κάθε τύπο επισκέπτη. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την υπέροχη Σαμοθράκη, που βρίσκεται απέναντι, με την ιδιόμορφη φυσική της ομορφιά, τις μεγάλες παραλίες και τον αρχαιολογικό της πλούτο, έχουμε έναν προορισμό ικανό να κρατήσει για πολλές μέρες τον ανήσυχο ταξιδευτή. Η ξενοδοχειακή υποδομή της περιοχής, αν και μικρή, είναι επαρκής, ενώ στα ταβερνάκια της η μεσογειακή κουζίνα συναντά την Ανατολή.

Περισσότερα εδώ

 

Καστοριά Αρχοντιά & Ρομαντισμός 4,5 ΗΜΕΡΕΣ

24 & 25.05.2018
από €230

Καστοριά: Η Αρχόντισσα της Μακεδονίας…

Τι να πρωτοπεί κανείς για την αμφιθεατρικά χτισμένη πόλη με την μαγευτική θέα στη λίμνη από κάθε της σχεδόν σημείο; Για τα επιβλητικά αρχοντικά της, την πνιγμένη στο πράσινο φύση της; Η Καστοριά διαθέτει εβδομήντα δύο μεταβυζαντινές και νεότερες εκκλησίες και προϊδεάζει τον επισκέπτη για το πνεύμα των Άγιων Ημερών εκεί. Το έθιμο ξεκινά από την Μεγάλη Πέμπτη, όταν στα παράθυρα των σπιτιών απλώνονται κόκκινες βελέντζες και κόκκινα μαντήλια σύμφωνα με το έθιμο.

Δεν είναι όμως μόνο η λίμνη που της προσδίδει την περιβόητη ομορφιά και το απαράμιλλο φυσικό κάλλος. Είναι τα βουνά που την περικλείουν, το φυσικό ανάγλυφο του εδάφους με τις πολυποίκιλες διαβαθμίσεις του, τα δάση και η πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Η σπάνια βιοποικιλότητά της με τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του υδροβιότοπού της και την πλούσια ορνιθοπανίδα. Δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία από το 1974 ως "Μνημείο Φυσικού Κάλλους" από το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ ταυτόχρονα  είναι επίσημα ενταγμένη στο ευρωπαϊκό δίκτυο περιβαλλοντικής προστασίας «Natura 2000».

Περισσότερα εδώ

 

Ανοιξιάτικες ομορφιές της Ανατολικής Μακεδονίας - Καβάλα 5 ΗΜΕΡΕΣ

24.05.2018
από €320

Καβάλα

Στη «Γαλάζια Πόλη», με τις υπέροχες παραλίες, στη «Μέκκα του καπνού», το χθες και το σήμερα ζωντανεύουν. Στην πόλη, όπου Βυζαντινοί, Οθωμανοί, Εβραίοι, έμποροι και αστοί, καπνεργάτες, πρόσφυγες και διανοούμενοι πέρασαν και άφησαν το στίγμα τους. Στην Ανατολική Μακεδονία, στο κομβικό σημείο όπου συναντιούνται οι θαλάσσιοι δρόμοι και η Ανατολή με τη Δύση. Στην Καβάλα θα δείτε θεόρατες καπναποθήκες και νεοκλασικά που θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν της πόλης. Θα απολαύσετε καφέ, φαγητό και ποτό στο γεμάτο ζωντάνια κέντρο της και στην παραλία της, ενώ από ψηλά το κάστρο θα στέκει αγέροχο. Στο λιμάνι, θα βρείτε ψαράδες και περιπατητές. Θαυμάστε την Παλιά Πόλη και το Ιμαρέτ, τα τζαμιά, και το σπίτι του Μεχμέτ Αλί. Περπατήστε στα σοκάκια του χρόνου. Καλωσορίσατε στην Καβάλα, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας!

Περισσότερα εδώ

 

Ανοιξιάτικη Θεσσαλονίκη 5 ΗΜΕΡΕΣ

27.04 & 24.05.2018
από €315

Περισσότερα εδώ